En mer givande julklapp, i dubbel bemärkelse…

I Sverige har de flesta av oss allt vi behöver, och långt mycket mer därtill. Därför är det som bekant rätt svårt att köpa julklappar till släkt och familj. Har du vuxna barn eller en tradition av att köpa julklappar till alla i hela släkten, ja då brukar det vara rätt kämpigt att komma på något bra. Små barn är lätta, de blir glada för det mesta, men vuxna barn eller svärföräldrar är desto svårare att hitta något till. Här är vårt tips välgörenhet.

Välgörenhet är en klassisk julklapp till den som har allt

Att lägga pengarna på välgörenhet istället för att köpa en mugg en ljusstake eller en vas som aldrig kommer användas ändå är ingen ny grej. Även om vi bara får det bättre och bättre i västvärlden för varje dag som går så har vi lagt presentpengar på välgörenhet sedan långt tillbaka.

Välgörenhet som present fick en boom på 80-talet, och sedan dess har de bara ökat. Det är trots allt en gåva som är enkelt att köpa, enkel att ge och som faktiskt kan göra lite skillnad i världen, en ny ljusstake gör ju noll skillnad.

Att bli fadder kan kännas mer givande

En idé vi gillar är att skänka ett fadderskap. Självklart tycker vi att det är viktigt med insamlingar till forskning och liknande projekt, men ett fadderskap är mer långsiktigt givande. Man kan till exempel välja att stödja ett specifikt barn eller ett speciellt projekt. På så sätt kan man följa utvecklingen och se att ens gåva faktiskt gjort skillnad.

Som fadder skänker man kontinuerligt pengar, och din julklapp till svärföräldrarna kan till exempel vara ett års fadderskap, sedan kan de själva bestämma om de vill fortsätta.

En organisation som erbjuder fadderskap är Hoppets Stjärna, där kan du enkelt bli fadder och sätta ihop ett fint gåvopaket lagom till jul. Du behöver faktiskt inte ens gå utanför dörren.

Har du provat på fadderskap förut?

Har du någon gång varit fadder?

View Results

Loading ... Loading ...

Förhoppningsvis kan det här julklappstipset göra din julhandel lite enklare, och någon annans liv lite bätre.

Föregående artikelKlä trappan med nya trappsteg – Ett snabbt sätt att renovera trappan
Nästa artikelKan en motoroptimering göra bilen säkrare att köra?
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!