Ibland behöver man ”renovera sig själv”…

Som pappa är det lätt att hamna i en trist loop av vardag och glömma bort att ta hand om sig själv. Allt fokus läggs på att se till att barnen har allt de behöver och att partnern är nöjd och glad. Men det är också viktigt att tänka på sin egen hälsa och utseende. Nu menar jag inte att alla ska va ytliga, men det är ett faktum att man mår bättre och har mer energi om man känner sig fräsch.

För några år sedan insåg jag detta när jag tittade på en bild av mig själv och upptäckte hur gula mina tänder hade blivit. Jag bestämde mig för att göra något åt saken och började leta efter alternativ för tandblekning.

Två olika typer

Efter lite research insåg jag att det finns två huvudsakliga alternativ, tandblekning hemma vs klinik. Hemma-tandblekning innebär att du köper en tandblekningsgel eller tandblekningsremsor som du applicerar på tänderna själv. På klinik-tandblekning görs på tandläkarkliniken, där en professionell tandläkare utför behandlingen med en mer koncentrerad blekningsgel.

1: Tandblekning hemma

Ett av de största fördelarna med hemma-tandblekning är att det är billigare än att göra det på klinik. Du kan enkelt köpa tandblekningsprodukter online eller i butik och applicera dem hemma enligt instruktionerna.

Ska du bleka tänderna hemma så bör du först göra lite research, så du vet vilken typ av produkt som passar dig bäst, eller så kollar du in den siten som listar bästa produkter för tandblekning hemma 2023, så slipper du göra så mycket research själv.

2: Tandblekning på klinik

På klinik-tandblekning, å andra sidan, är behandlingen mer koncentrerad och utförs av en professionell tandläkare. Tack vare den högre koncentrationen av blekningsgel kan resultatet uppnås mycket snabbare än med hemma-tandblekning. Dessutom kan tandläkaren anpassa behandlingen efter dina behov och undvika överdriven användning av blekningsgel. Men det finns också en nackdel, eftersom priset är högre än att göra det hemma.

tandblekningsskena
Tandblekning hemma vs klinik, vilket passar dig bäst?

Vilken passar dig bäst?

Så vilken är den bästa metoden för tandblekning för dig? Det beror på dina behov och din budget. Om du är villig att spendera mer pengar då kan klinik-tandblekning vara det rätta valet. Men om du vill spara pengar och vill göra det lite mer bekvämt, i ditt eget hem, ja då kan hemma-tandblekning vara ett bra alternativ.

Har du funderar på tandblekning?

Funderar du på att bleka tänderna?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis om tandblekning hemma vs klinik

Oavsett vilken metod du väljer så är det viktigt att du inte glömmer bort dig själv under de långa småbarnsåren, för vips så är barnen stora och du och din partner har 30-50 år kvar att spendera med varandra (på tal om det, kolla in våra guider om relationer), då vill du inte ha förfallit totalt. Att ha vita tänder är ett enkelt och snabbt sätt att öka självförtroendet och ge dig en extra skjuts i din vardag. Så ta hand om dig själv, ta hand om dina tänder och le mot världen med ett strålande leende!

Föregående artikel7 Saker att göra på semestern när du äntligen får lugn och ro
Nästa artikelTorra skämt – 72 Stycken precis lagom dåliga skämt!
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!