Hur långt är ett varv runt jorden i mil???

Pappa, hur långt är det runt jorden?”, en fråga vi alla får förr eller senare. Fördelen med den här frågan är att det inte bara är ditt barn som kommer ställa den, den dyker nämligen upp i diverse frågespel med jämna mellanrum. Det ger dig två anledningar till att veta svaret.

Hur långt är det runt jorden i mil?

Jordens omkrets är 40 075 kilometer vilket tack och lov går att förenkla till något så jämnt och enkelt som att det är 4000 mil runt jorden.

Visst är det skönt att svaret på frågan: ”Hur långt är det runt jorden?” är så jämnt och fint? Vill du ha en minnesregel så kan man ju säga att det är lika många tusen mil som det finns årstider.

Hur långt tid tar det att ta sig ett varv runt jorden?

Låt oss titta på några klassiska transportmedel och se hur lång tid det skulle ta att färdas ett varv runt jorden:

Med bil

Om vi leker med tanken att det skulle finnas en duglig motorväg runt hela jorden så skulle det ta 400 timmar att åka bil runt jorden, om vi körde i 100 kilometer i timmen. Det är ca 17 dagar.

Med cykel

Skulle vi sätta oss på cykeln och trampa på längs ovan nämnda motorväg så skulle det ta oss 2000 timmar att cykla ett varv runt jorden, om vi cyklar i 20 kilometer i timmen. Det är ca 83 dagar.

Till fots

Slutligen, om vi skulle ta oss till fots så skulle det ta 8000 timmar att gå ett varv runt jorden, om vi gick i ca 5 kilometer i timmen. Det är ca 333 dagar!

Fler pappafrågor

Som pappa får man ständigt frågor av sina barn, inte bara frågor som ”När ska vi går till parken?” eller ”Kan jag få chips?” utan också alla möjliga typer av frågor om världen och livet, dessa frågor kallar vi på Faderligt för pappafrågor, och du som pappa bör ha svar på dem. Därför jobbar vi på att samla dem alla på vår sida: ”Pappafrågor” så att du har alla svar på ett ställe!

Föregående artikelFöretagspresenter som en personlig gåva till nyblivna föräldrar
Nästa artikelKan man frysa in bröstmjölk? Så gör du för att inte tappa näring
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!