Det snabbaste fordonet, oavsett hur man räknar…

Låt oss gasa ur startgropen som en Bugatti Chiron Super Sport och dyka in i ämnet likt en strömlinjeformad motorcykel i full fart! I den här artikeln ska vi besvara den eviga frågan: Vad är snabbast, en bil eller en motorcykel? Men för att kunna göra det så måste man först bestämma vad man menar med snabbast…

Världens snabbaste fordon, konventionellt eller special-konstruerat?

Frågan om vilket fordon som är snabbast går att besvara på olika sätt. Menar vi ett konventionellt fordon, eller får man räkna med specialbyggda fordon som endast är gjorda för att sätta fartrekord? Låt oss dyka ned i detaljerna.

Hastighetsrekord bil

Låt oss först titta på bilar, både konventionella och specialkonstruerade bilar.

Konventionella bilar

Om vi tittar på konventionella bilar, det vill säga bilar du skulle kunna se på en vanlig väg, är det en Bugatti Chiron Super Sport som uppnått rekordet på 508.73 km/h i 2019.

Specialbyggda bilar

Den snabbaste specialkonstruerade bilen är Thrust SSC, en brittisk jet-propellerdriven bil som är det enda fordonet som officiellt har brutit ljudbarriären på land. Den uppnådde en toppfart på 1227.986 km/h i oktober 1997.

Hastighetsrekord motorcykel

Låt oss nu titta på motorcyklar, hur snabba är de egentligen?

Konventionella motorcyklar

När det gäller konventionella motorcyklar håller en modifierad BMW S1000RR rekordet, med en topphastighet på 333.32 km/h uppnådd år 2020.

Specialbyggda motorcyklar

Det snabbaste specialbyggda motorcykeln är Ack Attack Streamliner, som uppnådde en hastighet av 605.697 km/h år 2010.

Sammanfattningsvis – bilar eller motorcyklar?

Det är tydligt att bilar är snabbast, både när det gäller konventionella fordon och specialkonstruerade fordon. Konventionella bilar kan uppnå högre hastigheter jämfört med konventionella motorcyklar, och specialbyggda bilar som Thrust SSC har uppnått hastigheter som ingen motorcykel ännu har kunnat matcha.

Så, om du letar efter det absolut snabbaste fordonet, oavsett om det är konventionellt eller specialbyggt, så är svaret: en bil!

Fler pappafrågor

Om bil eller motorcykel är snabbast är bara en av måååånga pappafrågor dina barn kommer ställa, så jag rekommenderar att du kollar in hela vår lista. Några favoriter jag rekommenderar att du kollar in först är: ”Varför är vatten blått?” och ”Hur långt är det runt jorden i mil?”.

Föregående artikelSyskonbråk och syskonrivalitet – Så hanterar du det bäst
Nästa artikelGoda råd till nyblivna föräldrar – 10 misstag nya pappor gör
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!