Vissa saker förväntade jag mig, andra lärde jag mig…

För ungefär 10 år sedan flyttade jag och min fru till hus, och för ca 5 år sedan skaffade vi pool. Våra döttrar var då tre, nio och fjorton. Att bygga pool var så klart stressande, läskigt och kostsamt, men det gav oss väldigt mycket, på olika plan. Här är mina reflektioner efter fem år som poolägare, mina 6 tydligaste fördelar med att ha pool hemma.

Att ha en pool i trädgården kan vara en fantastisk investering för både dig och din familj. Det finns många fördelar med att äga en pool som går utöver bara en plats att simma i. Här är 5 fördelar med egen pool i trädgården.

5 Fördelar med egen pool i trädgården

Här är de fem saker jag antingen förväntade mig redan innan jag skaffade pool i trädgården eller helt enkelt lärde mig var fördelar efter att ha haft den i några år, med barn i olika åldrar.

1: Det blir lätt att klämma in motion i vardagen

Att gå en promenad är ju det enklaste sättet att motionera, så länge man kan gå så kan man göra det. Men det är inte så kul att gå den där tusende promenaden, här kände jag att poolen verkligen hjälpe mig att klämma in motion i vardagen även de dagar jag inte pallade, för det är ju kul att bada!

Simma är toppen som träningsform eftersom det är en låg-impact form av träning, vilket innebär att det är mindre stressande för leder och muskler än hög-impact övningar som löpning. Det passar alla, oavsett hur man mår och vad man nu har för problem med muskler och leder.

2: Den ökade husets värde

Vi märkte snabbt vilken dragningskraft en pool har. Alla gäster var fascinerade, alla barnens vänner vill så klart komma och leka och folk i grannskapet ville gärna stanna på promenadrundan och prata lite om poolen. Det blev snabbt uppenbart att värdet på huset ökade mer än vad poolen kostade. Så all in all är det en bra investering, så länge man gillar att bada förstås.

egen pool hemma

3: Det blir lättare att umgås som familj

Något jag kämpar med på daglig basis är att få barnen att vilja umgås trots att de blir äldre. Jag förstår så klart att det är en naturlig del av att bli stor, att frigöra sig från sina föräldrar, men jag är övertygad om att familjens band blir starkare om vi som föräldrar anstränger oss för att hålla relationen levande. Här kände jag att poolen verkligen hjälpte mig, även de stora barnen ville så klart bada, och helt plötsligt fick vi mer lek-tid tillsammans, vilket alltid är bra, oavsett hur stora barnen är.

4: Poolen sänkte stressen

Att simma i poolen är avkopplande, den är också vacker att se på. Jag kände ganska snabbt att den där lilla extra injektionen av fysisk aktivitet i vardagen, och alla skratt lekarna i poolen gav sänkte min stressnivå markant.

5: Lättare att lära barnen simma

Alla måste lära sig simma, så är det ju bara, och att sätta barnen i simskola kommer med sina utmaningar, som t.ex. tid, hämtning, lämning, plats i simskolan osv. Det kanske inte är några större problem för de flesta men vi föräldrar vet ju att man alltid vill undvika att stapla på fler måsten i livet, det är tillräckligt som det är redan. Med poolen i trädgården så blev det extremt mycket lättare och roligare att lära lill-tjejen att simma än det var att lära de andra två. Närheten och flexibiliteten var så värdefull, det blev också ännu ett tillfälle för oss att bonda som pappa och dotter.

Har du dessutom investerat i en lite större swimmingpool så kommer du kunna lära barnen simma längre sträckor än några meter

fördelar med pool i trädgården

Intresserad av att bygga pool?

Om du funderar på att bygga pool, och kanske känner att mina erfarenheter har inspirerat dig så bör du ta kontakt med PoolKungen, de har lång erfarenhet av poolbyggen för privatpersoner, de grundades faktiskt 2003. PoolKungen finns i hela Sverige och kan hjälpa dig från planering till första doppen, vilket är extremt tacksamt eftersom en pool är ganska komplicerad, det är inget du vill planera och projektleda själv om man säger så.

Sammanfattningsvis om fördelar med egen pool

En pool i trädgården är så klart inte billigt, och det är en permanent löpande kostnad att drifta den, men den kommer med massvis av härliga fördelar. Jag hade förväntat mig att poolen skulle göra så vi kunde simma och bada (no shit Sherlock) men jag hade inte tänkt på hur den skulle bli en naturlig brygga mellan oss föräldrar och de äldre barnen, ett sätt att spendera mer kvalitetstid tillsammans i den period då de lätt glider ifrån oss. Jag var heller inte beredd på hur mycket den skulle hjälpa mig stressa ned.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt glad att vi investerade i en pool, och jag hoppas mina erfarenheter kan hjälpa dig komma fram till rätt beslut.

Föregående artikelChuck Norris-skämt – 40 härligt överdrivna Chuck Norris-historier!
Nästa artikelAlla barnen skämt – 347 grova, hemska och roliga varianter!
Jag är en blygsam livsnjutare med stor passion för brädspel och vandring, två hobbies som jag gärna delar med mina barn! Som pappa till tvillingar hoppas jag att mina unika erfarenheter (och mödor) ska kunna hjälpa dig i papparollen!