Inget slår tid tillsammans…

Det finns många aspekt av att vara förälder. Och i vår moderna tid har papparollen genomgått ett stort antal förändringar med följd att gamla sanningar inte nödvändigtvis längre stämmer. Vi har tagit en titt på vikten av umgänge.

En papparoll i förändring

Att vara pappa är definitivt inte längre en uppgift som är stöpt i en mall. Det finns många olika sätt att vara en bra pappa och det är på sätt och vis upp till varje individ att ta reda på vad det betyder för dem.

Vissa pappor är praktiska och håller sig på så sätt ständigt involverade i sina barns liv. Andra har en mer traditionell roll där de arbetar långa dagar och gör vad de kan för att hinna med sina barn. En del fäder är strikta i sin uppfostran och tror på tydliga riktlinjer medan andra föredrar att vara mer överseende och uppmuntra sina barn att utforska världen på egen hand.

Olika pappor kommer från olika bakgrund och har olika uppfattningar om vad det innebär att vara en bra förälder. I detta hänseende är det viktigt att du hittar ditt eget sätt att vara en bra pappa enligt dina personliga övertygelser och värderingar.

Vad som däremot är en sanning som sträcker sig över gränser är att regelbundet umgänge är en nödvändighet om man vill förstå och lära känna sitt barn. Vi har tittat på hur något så enkelt som en utesoffa kan skapa bättre förutsättningar för en nära relation.

Gör din utomhusmiljö till en plats för alla

Vi svenskar spenderar numera avsevärt mycket mer tid utomhus än vad vi tidigare gjort. Mycket av det beror förmodligen på att husägandet har skjutit i höjden med följd att fler har tillgång till en egen trädgård.

Detta har skapat många unika möjligheter till fritt och avslappnad umgänge. Vad som är spännande är att något så enkelt som att umgås kan stärka en relation. Ofta krävs egentligen inte så mycket mer än att man är närvarande. Men för att saker och ting ska fungera så är det samtidigt viktigt att skapa rätt förutsättningar.

Genom att fokusera på kvalitativa utemöbler som gör det möjligt att spendera gemensam tid utomhus så har man tagit ett stort steg mot att säkra sin egen papparoll. Att allt fler tar chansen att använda sina biytor till att främja familjerelationer är ett tydligt tecken på att det numera kan innebära många olika saker att vara en bra pappa.

Föregående artikelLadda batterierna som pappa – Så gör du det bäst
Nästa artikelSysslor i hemmet – En lista på sysslor för barn i alla åldrar
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!