Knack knack skämt är svåra på Svenska, men här är några i alla fall…

Som pappa är du ofta inofficiellt ansvarig för att ibland liva upp familjelivet med lite humor. Titta på vilken lekpark som helst, det är alltid 90% pappor av en anledning. Men nu ska vi inte snacka lekparker, utan skämt, för alla bra pappor har lite skämt på lager att dra fram när det är stel stämning under middagen eller bilresan till morfar tar allt för lång tid.

Knack knack skämt är notoriskt svåra på Svenska, det finns ett par stycken, men inget av dem är ens i närheten så bra som de Engelska motsvarigheterna. Anledningen till det är inte att Svenskar är sämre på skämt, nej det handlar helt enkelt bara om att ordleken i sig inte funkar så bra på Svenska. Men som sagt, det finns ett par halvroliga knack knack skämt på Svenska, och dem har vi listat här nedanför. Mycket nöje!

1: Vem var det nu igen?

Staka dig fram lite gran och peka på tungan när du kör detta, tanken är att du ska fundera och verkligen försöka få fram vem det är som knackar.

– Knack knack
– Vem där?
– Hare.
– Vilken hare?
– Jag hare på tungan.

2: Öppna då!

Höj gärna rösten och vifta lite med händerna när du kör detta knack knack skämt.

– Knack knack
– Vem där?
– Hej
– Hej vem?
– Hej, kan du öppna dörren det är låst

3: Det kommer mera

Gestikulera gärna med händer att personen ska luta sig närmare när du kör detta skämt.

– Knack knack
– Vem där?
– Luta
– Luta vem?
– Luta dig lite närmare så får du höra ett till skämt

4: Vem är jag?

När du kör detta skämt är det viktigt att få till en skön förvåning i slutet.

– Knack knack
– Vem där?
– Jag
– Vem jag?
– Är du så förvirrad att du inte ens vet vem du är?

5: Kanye West

När du drar detta knack knack skämt är det viktigt att du gör det med en skön Göteborgs-aktig dialekt, så att West blir som ”visst” på västkustska.

– Knack knack
– Vem där?
– Kanye
– Kayne vem?
– Kanye komma in
– Ja West kan du det

6: Kaninen

Knacka gärna upprepat i luften när du drar detta skämt.

– Knack knack
– Vem där?
– Kanin
– Kanin vem?
– Kaninte sluta knacka

Fler skämt

Gillar du knack knack skämt så bör du även kolla in vår lista med torra skämt, där har vi samlat 63 riktigt torra rackare, som utan tvekan kommer få barnen att dra på smilbanden, samtidigt som de säger: ”Amen pappa!”.

Andra roliga skämt hittar du i våra listor: Alla barnen skämt och Norgeskämt.

Böcker med skämt

Är du sugen på böcker med skämt, såna som är kul att ha liggandes framme på vardagsrumsbordet eller på toaletten, så hittar du det på Bokus.se/Skämt.

Sammanfattningsvis om knack knack skämt

Det är som sagt svårt att göra bra knack knack skämt på Svenska, men det finns ändå några guldkorn. Förhoppningsvis kan du dra dessa nästa gång syskonen bråkar och du behöver avväpna situationen med ett välplacerat skämt, eller bara ett skämt som är så platt att det blir kul för att det är dåligt, du vet precis vad jag menar.

Föregående artikelFramtiden för onlinespel i Sverige
Nästa artikelPappans roll i barnets språkutveckling
Jag är en blygsam livsnjutare med stor passion för brädspel och vandring, två hobbies som jag gärna delar med mina barn! Som pappa till tvillingar hoppas jag att mina unika erfarenheter (och mödor) ska kunna hjälpa dig i papparollen!