Mjuka filtar din bebis inte vill vara utan…

Gosedjur är mysigt, men alla föräldrar vet att de är precis lika jobbiga som de är gosiga. De tar plats, är svåra att tvätta och det blir alltid fullkomligt kaos när man glömt favorit-gosedjuret hemma.

Något som varit en livräddare när det gäller vårt senaste barn är ett rejält gäng riktigt mjuka filtar. Våra två tidigare barn hade aldrig riktigt något favorit-föremål på samma sätt som vår yngsta dotter. Eftersom de inte hade det så skulle de ha olika nallar var och varannan kväll när det var dags för nattning. De kunde aldrig riktigt slita sig från ett gosedjur även om de gått vidare till nästa, vilket gjorde att nallarna ligger i drivor på hyllor i barnens rum. Ganska frustrerande faktiskt.

Men när vi fick vår yngsta dotter så bestämde vi oss för att göra det annorlunda, planen var att hon istället skulle ha några riktigt mjuka filtar. Efter att ha provat några olika sorter så bestämde vi oss för Elodie Details muslinfiltar. Om du inte hållit i en sådan innan så kommer du aldrig kunna förstå hur mjuka och mysiga de är. Helt perfekta. Du hittar dem bland annat på Babyland.se/Elodie.

Så fort vår dotter föddes och så fick hon sin första filt, och hon har älskat dem alla sedan dessa.

mjuka filtar till din baby

Vad är då fördelarna med dessa mjuka babyfiltar?

Det kan ju låta som att det är exakt samma sak som att ha en massa gosedjur, men det är det inte. Filtarna tar nästan ingen plats. De både värmer och svalkar beroende på om man är i solen eller är ute på kvällen. Filtarna är dessutom lätta att ta med och eftersom vi köpt ett par stycken så är det lätt att tvätta dem utan att det blir sura miner.

Mitt tips är att köpa 3-5 stycken som ditt barn kan gosa med, med flera olika så blir det enkelt att tvätta dem utan att barnet märker något.
Är du förstagångsförälder så kommer du snabbt inse hur oerhört fäst ett barn blir vid sin snuttefilt eller sitt favorit-gosedjur. Så pass fäst att det kan vara omöjligt att ens tvätta det. Så fort du försöker smyga in föremålet i tvätten så blir det skrik och gråt över att filten eller nallen är borta. Detta kan du enkelt undvika genom att ha flera stycken likadana, så att barnet inte märker om du tar en av dem. På så sätt kan du ha ett slags roterande tvätt-schema. Det kan låta absurt att behöva göra så, men du kommer märka att det ibland behövs.

muslinfiltar mjuka filtar

Med mjuka babyfiltar slipper du alla gosedjur!

Gosedjur i all ära, men de tar plats, är jobbiga att bära med sig och om barnet blir fäst vid ett specifikt gosedjur så kan det vara väldigt svårt att lyckas tvätta det utan att det blir fullt drama med skrik och gråt hemma.

För att undvika alla dessa problem, men samtidigt ge barnet samma trygghet och mysiga känsla som ett gosedjur så valde jag och min fru att köpa ett par riktigt mjuka filtar till vår yngsta dotter. Filten vi valde var Elodie Details muslinfiltar. De är oerhört mjuka och gosiga och blir faktiskt bara bättre ju mer man använder dem. Vår dotter fick sin första filt så fort hon var ute ur magen och har älskat dem alla sedan dessa.

Filtarna tar ingen plats och funkar lika bra som snuttefilt som för värme eller skydd mot solen. Kort och gott är de riktigt smidiga och väldigt uppskattade.

När det gäller mjuka filtar tycker vi att Elodie Details muslinfiltar är absolut bäst. Särskilt de med bambu i. Du hittar dem på Babyland.se/Elodie.

Föregående artikelOvanliga pojknamn – 426 unika pojknamn att välja bland!
Nästa artikelNär byter man bilbarnstol? Från babyskydd till bälteskudde!
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!