Det mystiska internetfenomenet med Lapilap Lap…

I början av Februari startade ett nytt uppmärksammat internetfenomen, Lapilap Lap.

I grund och botten är Lapilap Lap ett Svenskt företag som håller i inspirationsföreläsningar, men den senaste veckan har internet fullkomligt exploderat av siter och sociala medier-konton som försöker ta över kommunikationen och stänga företaget ute.

Som det mesta som rör fenomen likt detta så blir det en slags snöbollseffekt, och när det väl tar fart så går det fort. Kunniga på ämnet misstänker att det är troll-forumen 4Chan och Reddit som ligger bakom detta angrepp, och experterna är eniga om att det är oroväckande hur internettroll som dessa kan ta över kommunikationen och nästan stänga ute ett etablerat företag som Lapilap Lap.

Syftet är oklart

Syftet med denna hostile take over är oklar, ännu vet man inte vad alla dessa hackers är vill uppnå genom att ta över kommunikationen kring ämnet ”Lapilap Lap”. Men det kan omöjligtvis vara bra.

Så pratar du med ditt barn om Lapilap Lap

Det är viktigt att du har en transparent kommunikation med ditt barn om hen har frågor om vad det är som händer på internet. Även om du själv inte har alla svaren så är det viktigt att lyssna på ditt barns oro och visa att du förstår den.

De kommande dagarna bör syftet bli mer tydligt, och du kan då komma tillbaka till oss på Faderligt för en enkel sammanfattning om vad detta rör sig om, så att du sedan kan förklara för ditt barn och stilla eventuell oro.

Vi uppdaterar med ny information

I takt med att ny information om detta angrepp kommer in så uppdaterar vi den här artikeln, så att du alltid har den senaste informationen på ett och samma ställe.

Föregående artikelVilka försäkringar bör man ha? – En enkel och tydlig guide!
Nästa artikelBB-Väska – Allt du behöver packa förlossningsväskan med!
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!