Några enkla tips för en friktionsfri och kul resa…

Att resa med barn kan vara både roligt och utmanande, men med lite förberedelse kan man få en riktigt trevlig weekendresa utomlands. Här är några tips på hur du kan förbereda för en riktigt kul weekendresa utomlands med barnen:

1: Packa rätt

Det är viktigt att ha med allt som barnen behöver under resan, så att de inte blir uttråkade eller obekväma. Se till att ha med blöjor, extra kläder och mediciner om de behövs. Glöm inte att ta med favoritleksakerna och en bok eller två för tiden på flyget. Det kan också vara bra att packa en liten väska med leksaker och annat som kan underhålla barnen under resan, så att du kan hålla dem sysselsatta om det blir en lång väntan på flygplatsen eller i bilen.

Något som kanske låter självklart när man ska på semester är att man behöver packa kläder efter väder, så är det ju i och för sig hemma också, men ska man resa med barnen så är det extra viktigt att vara förberedd, eftersom man inte kan packa om när man väl åkt. Så tänk noga på vart ni ska, vilket klimat är det där? Vad kan det vara för väder? En annan grej att tänka på är att man generellt sett tar de bästa och roligaste bilderna på banren när man är på semester, vilket gör att det kan vara extra kul med nya fräscha kläder, så barnen ser så där extra gulliga ut. Har du lagt majoriteten av budgeten på själva resan så gäller det att handla prisvärda kläder till barnen, t.ex. på Shein, läs mer om Shein, deras kläder, leveransalternativ och priser.

2: Planera aktiviteter

Tänk på vad barnen tycker är roligt och se till att ha lite olika saker att göra under resan. Det kan vara att besöka museer, leka på parker eller bada på stranden. Se till att hitta några aktiviteter som passar både dig och barnen, så att alla får något att se fram emot, då blir det betydligt mindre sura miner och resan blir mer harmonisk för dig som förälder. Du kan också försöka hitta några roliga utflykter eller evenemang att delta i, så att hela familjen får en minnesvärd upplevelse tillsammans.

helgresa med barnen tips

3: Var förberedd på oväntade händelser

Barn är ofta oberäkneliga och det kan hända att de blir sjuka eller olyckligt under resan. Därför är det bra att ha alltid med dig lite extra pengar och en första hjälpen-väska med nödvändigheter så att du kan hantera eventuella oväntade händelser. Glöm inte att ta med lite extra mediciner och plåster, samt några snacks och vattenflaskor i väskan. På så sätt är du alltid beredd på eventuella utmaningar som kan dyka upp under resan.

Glöm dock inte att du kan behöva särskild dokumentation från läkare för receptbelagda mediciner till barnen, annars kan du bli stoppad i säkerhetskontrollen när ni kommer fram.

Ett pro-tip gällande semester och sjuka barn är att du kan anmäla VAB om barnet blir sjukt under resan, så slösar du inte semesterdagar.

4: Var flexibel

Försök att inte ha för höga förväntningar på resan. Barn är ofta lite mer spontana än vuxna, så försök att vara flexibel och gå med på deras idéer. Det kan göra resan ännu roligare för både dig och barnen. Om barnen vill göra något annat än vad du hade planerat, försök att vara öppen för deras förslag. Kanske vill de gå på en annan utställning på museet eller prova en annan aktivitet än den du hade tänkt. Genom att vara flexibel visar du att du respekterar barnens intressen och att du vill att hela familjen ska ha en rolig och givande resa tillsammans.

resa med barnen weekend

5: Skapa möjligheter för barnen att upptäcka och lära

En weekendresa utomlands är en perfekt möjlighet för barnen att upptäcka nya platser och lära sig mer om världen omkring dem. Se till att hitta aktiviteter som ger barnen möjlighet att upptäcka och lära sig nya saker, såsom att besöka lokala marknader och prova nya maträtter, eller att delta i kulturella evenemang och se hur andra människor lever. Genom att ge barnen möjlighet att upptäcka och lära sig nya saker under resan, kan du hjälpa dem att utvecklas och växa som individer.
Med lite förberedelse och flexibilitet kan en weekendresa utomlands med barn bli en minnesvärd upplevelse för hela familjen.

Hoppas du får en riktigt kul weekendresa utomlands med barnen!

Föregående artikelDe kognitiva fördelarna med att lära ditt barn prata fler språk
Nästa artikelHur många timmar ska barn sova? En guide med sovtider från 1-16 år!
Stolt far till två underbara barn och ett enormt fotbollsfan, så skulle jag nog sammanfatta mig själv. Jag har lärt mig enormt mycket sen jag blev pappa och jag hoppas mina erfarenheter kan hjälpa dig i rollen som pappa!