Natur, frihet och faktiskt mycket billigare…

Bor ni i storstaden och drömmer om ett fritidshus så att barnen kan få uppleva lite frihet och natur? Ni är garanterat inte ensamma. Många barnfamiljer drömmer om att kunna bo i hus, men priserna i de stora städerna skjuter i höjden, och taket verkar aldrig nått. Många vill ha friheten som ett hus erbjuder men har helt enkelt inte råd med de miljontals kronor som en villa i stan kostar.

Det är lätt att misströsta, men det finns faktiskt ett förvånansvärt bra substitut, ett alternativ som nästan är bättre än att bo i hus, nämligen ett fritidshus som är precis så där som ni vill ha det.

fritidshus nyckelfärdigt
Bildkälla: Modulhus.se

Ett fritidshus kan ge allt

Ett hus innebär ofta en trädgård som barnen kan leka i och som man själv kan sitta och ta det lugnt i. Men allt det är inte nödvändigtvis låst till en villa i stan. Ett fritidshus ger exakt samma effekt, men kostar inte ens i närheten lika mycket.

Ett fritidshus ger en oas på helgerna, frihet, natur och avslappning. Allt det samtidigt som prislappen kan vara en tjugondel av en villa i stan. Är det verkligen rimligt?

Men även om det låter toppen så är allt dock inte guld och gröna skogar…

Många fritidshus är gamla och slitna

Många av de hus som är till salu är från 50- och 60-talet, eller ännu äldre, vilket gör dem väldigt slitna. Och det är inte ovanligt att renoveringen kostar mer än huset när man investerar i den typen av semesterboende.

Ett vanligt alternativ är att köpa en tomt, vilket är väldigt vanligt. Men orkar man bygga ett hus? Är inte det sånt hantverkare gör på heltid? Det är lätt att känna sig osäker. Men det är här nyckelfärdiga hus kommer in i bilden!

Många gånger finns tomma tomter till salu, eller tomter med fallfärdiga hus ute i skogen. Båda kan kännas som alldeles för mycket jobb, men så behöver det så klart inte vara. Du kan faktiskt köpa ett nyckelfärdigt fritidshus. Alltså ett arkitektritat fritidshus som kommer levererat och klart. Det enda du behöver är en tomt och en nyckel, så har du ditt fritidshus klart och redo för familjen.

fritidshus som levereras
Bildkälla: Modulhus.se

Nyckelfärdiga fritidshus från Modulhus

Är du intresserad av att köpa ett nyckelfärdigt fritidshus så rekommenderar jag att du kollar in Modulhus. De har ett brett utbud av fritidshus i olika stilar med olika behov. Deras hus är moderna i stilen, levereras snabbt och är extremt effektiva när man tittar till planlösningen.

Alla bilder i den här artikeln är på hus från Modulhus, alltså modeller som de kan leverera.

Sammanfattningsvis

De flesta barnfamiljer vill så klart bo i hus. Friheten det get barnen och friheten det ger er som föräldrar är nästan oöverträffad. Men det finns faktiskt ett väldigt bra alternativ, nämligen att köpa ett fritidshus som har allt det där ni vill ha! Barnen får växa upp i en mer diversifierad miljö, ni får nära till jobbet och alla får ändå uppleva friheten, naturen och villa-livet, allt på en och samma gång.

köpa fritidshus
Bildkälla: Modulhus.se

Om ni inte råkar stöta på det perfekta fritidshuset (vilket är väldigt ovanligt) så kan ett nyckelfärdigt fritidshus vara en perfekt lösning. Ni får då chansen att designa ert drömhus som kommer levererat på er tomt. Ni behöver helt enkelt bara sätta i nyckeln och sen är det klart!

Låter inte det som en bra lösning?

Läs även: Stora barn och ont om plats?

Läs även vår artikel om attefallshus och hur de kan hjälpa er att få plats när barnen blir större.

Föregående artikelMjuka pojknamn – 47 korta och långa mjuka pojknamn
Nästa artikel6 Saker du kan säga till ditt barn istället för ”Var försiktig!”
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!