Bättre koll ger mer kvar i kassan…

Familjebudgeten är ett viktigt verktyg för att hålla koll på familjens ekonomi. Det är lätt att låta pengarna slinka iväg när du inte har en plan. Men med en budget kan du se exakt hur mycket pengar du har att spendera varje månad – och det hjälper dig också att spara pengar.

Vilka är de vanligaste orsakerna till höga kostnader hemma?

De vanligaste orsakerna till höga kostnader hemma är ofta energikostnader, matkostnader och fastighetsavgifter. Dessa tre kostnader kan snabbt bli mycket höga, och det är därför viktigt att du planerar din budget noga. Energikostnaderna är ofta den största posten på familjens budget, och det är därför viktigt att du försöker spara energi i hemmet. Det finns många olika sätt att göra detta. Fastighetsavgifterna är även en stor kostnad för familjer, och de varierar beroende på vilken typ av fastighet du bor i. Genom att planera din budget noga kan du se till att du inte spenderar mer pengar än vad du har råd med, och därigenom hålla nere kostnaderna hemma. Läs mer på kollaboration.se, om fler tips för ditt hem.

Gör en budget för hur mycket du vill spendera varje månad och följ den

Det är viktigt att göra en budget för hur mycket du vill spendera varje månad, så att du inte spenderar mer pengar än du har. Det är lätt att bli lockad av alla reklamkampanjer och rabatter, men det är viktigt att tänka på hur mycket pengar du egentligen har tillgång till. Att göra en budget innebär att du planerar hur du ska spendera dina pengar under en viss period, och det är ett bra sätt att hålla koll på din ekonomi. Det finns olika sätt att göra en budget, men det viktigaste är att du följer den. Du kan antingen göra en månatlig budget eller en veckovis budget, beroende på hur ofta du vill uppdatera den. En månatlig budget innebär oftast mindre arbete, eftersom du bara behöver uppdatera den en gång i månaden. En veckovis budget däremot innebär lite mer arbete, men du har också en bättre kontroll över sin ekonomi.

Hitta ställen där du kan handla mat och drycker till rabatterade priser

Matkostnaden är som sagt ofta hög när man är en stor familj, men det finns några sätt att få ner den. Exempelvis att du handlar de matvaror som finns på extrapris. Du tjänar också på att välja en mataffär med billigare priser i allmänhet. Det finns flera ställen där du kan handla mat till rabatterade priser. Hos budda.se kan du dessutom läsa om bästa sättet att förvara maten för att spara in energi och öka hållbarheten.

Att försöka spara pengar varje månad är en bra idé, oavsett om du har en familj eller inte. Hoppas att dessa tips kan hjälpa dig på vägen till en bättre ekonomi. Vill du även ha tips och råd inför köp av elektronikprodukter (ännu en relativt stor utgiftspost för familjer) så kan du läsa om det här.

Föregående artikelAktiviteter för hela familjen i höst – Både utomhus och inomhus
Nästa artikelHur blir du pappan som kan lite om allt?
Få saker har fått mig att växa så mycket som att bli pappa. Jag tror planmässighet och lugn är viktiga karaktärsdrag hos en "lyckad pappa", vad nu en lyckad pappa är... När jag inte försöker hålla mig lugn i kaoset som småbarnsfar så njuter jag gärna av en rökig whisky medan jag tittar på curling.