Ta tillvara på hösten…

Hösten är här och det betyder att man behöver byta fokus på aktiviteterna efter sommaren. Det blir kallare, så det är inte lika enkelt att vara ute, men samtidigt är det ju så otroligt vackert att man vill vara ute!

Det är något speciellt med hösten som får oss att känna oss levande och lite krispiga. Kanske är det ljuset, färgerna eller bara känslan. Men med kallare temperaturer är det en del saker som vi måste tänkta på, dels så klart varma och torra kläder, och på tal om kyla så bör du alltid se över ditt elavtal med jämna mellanrum, passa på att kolla efter billig el hos elleverantör.net, där kan du jämföra olika avtal. Men nu vidare till tipsen!

Hur maxar man då de fina höstdagarna?

Här kommer våra bästa tips på passande familjeaktiviteter på hösten, fördelade efter utomhus vs inomhus.

Passande utomhusaktiviteter

Skogspromenader, eller en tur i parken är som bäst på hösten, alla färgerna, bristen på småkryp, svamparna, fukten och bara känslan gör det hela magiskt! En promenad i skogen eller en stor park är också bra då barnen aktiveras och får chans att lära sig nya saker. Att plocka svamp och bär är lärorikt, men att bara låta dem leka ute i regnet är också utbildande för dem. Man kan också lära barnen om olika djur som är aktiva på hösten, som rävar och vargar. De kommer att ha mycket roligt och samtidigt lära sig något nytt.

Bra inomhusaktiviteter

Hösten är en perfekt tid för att laga mat tillsammans, har du tålamodet så är det alltid lärorikt för barnen att vara med och laga mat. De kan göra enkla sysslor som att riva ost, hacka gurka eller skala diverse grönsaker. Låt dem även röra om i grytan, det är en sån där helig ritual man inte får missa.

Andra mysiga saker att göra inomhus en kall höstdag är att titta på film, pyssla eller baka scones eller varför inte en pumpapaj, det är faktiskt godare än det låter.

Se nu till att maxa den fantastiska hösten med familjen!

Föregående artikelUtnyttja pappaledigheten till fullo med dessa spännande tips
Nästa artikelSå kan du spara pengar varje månad – Några enkla budgettips
Få saker har fått mig att växa så mycket som att bli pappa. Jag tror planmässighet och lugn är viktiga karaktärsdrag hos en "lyckad pappa", vad nu en lyckad pappa är... När jag inte försöker hålla mig lugn i kaoset som småbarnsfar så njuter jag gärna av en rökig whisky medan jag tittar på curling.