En rolig lek för att trötta ut barnen…

Har barnen alldeles för mycket energi för att du ska kunna få lite lugn och ro? Och har du samtidigt för lite energi för att orka dra igång något avancerat och krävande? Då är den här leken helt perfekt!

Så här leker man ”Hoppa över över floden”

Det enda du behöver är lite utrymme och två saker du kan använda för att markera en låtsas-flod med.

Om du använder snören eller rep så lägger du ut dem i två raka längor med ett litet avstånd mellan dem, så att de bildar siffran 11 kan man säga.

Målet med leken är att barnen, ett efter ett, ska hoppa över floden, alltså hoppa över mellanrummet mellan de två repen. Misslyckas man så åker man ut.
För varje avklarad runda (när alla barn har försökt en gång var) så ökar du avståndet mellan repen/snörena. Till slut kommer endast ett barn att vara kvar som vinnare.

Detta är en enkel lek som inte kräver särskilt mycket av vare sig dig eller i form av utrustning eller planering. Men den är rätt så krävande för barnen. Det är helt enkelt den perfekta leken om du behöver trötta ut barnen!

Fler lekar du kan använda för att trötta ut barnen

Om du behöver fler tips på lekar så bör du kolla in vår stora guide till kalaslekar, där hittar du massvis med lekar för både små och mellanstora barn. Behöver du något annat än lekar som tröttar ut barnen så är gåtor alltid ett bra alternativ.

Vad gör man när barnen tröttnat?

Vill du göra leken lite mer intressant, kanske för att barnen tröttnat, eller för att jämna ut det hela lite om några större barn plötsligt vill delta? Vänd då på det hela, låt barnen hoppa baklänges över floden!

Det blir en helt ny twist på leken som barnen kommer tycka är superrolig.Det är även ett perfekt sätt att balansera spelreglerna för att små och stora barn ska kunna tävla mot varandra utan att det blir en massa gråt och sura miner. Och du kan ju tänka dig hur effektivt detta är för att trötta ut barnen, hoppa baklänges är inte så enkelt som det låter.

Föregående artikelSkapa en trädgård barnen älskar att leka i!
Nästa artikelFranska namn – 100 vackert klingande franska pojk- och flicknamn
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!