De 3 bästa föräldrakontroll-apparna…

Har du någonsin känt dig orolig över hur mycket tid ditt barn spenderar på sin mobil? Det finns många appar som kan hjälpa dig ha koll på hur ditt barn spenderar sin tid i mobilen, och några av dem låter dig dessutom bestämma hur mycket skärmtid ditt barn ska få. Idag ska vi gå igenom några olika alternativ, förhoppningsvis passar någon just dig och din situation.

Föräldrakontroll-appar – Ett bra alternativ för barn som behöver teknik

Det går inte att förneka att teknik är något som blir allt viktigare i våra dagliga liv. Känner du dig orolig över detta så är tyvärr inte lösningen att helt ta bort all teknik från ditt barn, det är inte en hållbar lösning i längden. Barn behöver växa upp med teknik för att hänga med i samhället.

Utöver det uppenbara, att de behöver förstå grundläggande teknik som de kommer stöta på varje dag resten av sina live så finns det även några andra fördelar, här några av dem:

  • Det hjälper dem att utveckla sina intressen.
  • De kan använda mobilen för att lära sig helt nya saker.
  • Med rätt typ av app kan de hjälpa dig ha bättre uppsikt över ditt barn genom att t.ex. se var de befinner sig.

Detta är bara några anledningar till varför det är en bra idé att ge ditt barn en mobiltelefon istället för att försöka skydda dem från tekniken.

Appar för ditt barns säkerhet

Nu ska vi gå igenom några olika appar som du kan installera för att hålla ditt barn säkert. Eftersom barn har förmågan att lära sig extremt snabbt rekommenderar vi att du använder appar som är svåra att upptäcka om du känner ett behov av att övervaka ditt barns mobil.

mSpy – Bästa föräldrakontrollappen

Den bästa appen som vi har hittat på marknaden är mSpy app. När du har installerat den på ditt barns mobil kan du se allt som de gör. Du kan till exempel kolla deras sociala medier och självklart spåra var de är någonstans.

Detta är utan tvekan den bästa android föräldrakontrollappen. Det är dock viktigt att tillägga att du bör vara försiktig med din övervakning så att du inte går över gränsen och inkräktar för mycket på ditt barns privatliv. Använd den här typen av app med omdömme.

FamiSafe

FamiSafe låter dig kontrollera ditt barns skärmtid. Du kan till exempel välja hur mycket tid de får spendera på olika appar. Dessutom kan du blockera olämpliga saker så att ditt barn aldrig behöver se dem.

Nackdelen är att det inte är en spionapp, vilket betyder att ditt barn kan se den och därmed lära sig att komma runt den.

MamaBear

MamaBear ger dig möjligheten att begränsa hur mycket tid ditt barn spenderar på olika appar. Appen fokuserar mest på sociala medier men har även en rad andra användbara funktioner. Nackdelen med MamaBear är att den inte är en spionapp, vilket betyder att ditt barn kan se den och därmed lära sig att komma runt den.

Avslutningsvis om föräldrakontroll-appar

Det är inte lätt att uppfostra ett barn i vår moderna tid, men med en bra föräldrakontroll-app för Android är det inte omöjligt. Vi hoppas att alla ni som har läst den här artikeln har funnit den hjälpsam. Vi förstår att ni oroar er över all teknik och vill skydda era barn, men det enda sättet för dem att lära sig är genom att testa. Självklart ska ni alltid finnas vid deras sida med en bra föräldrakontrollapp.

Föregående artikelTorra skämt – 72 Stycken precis lagom dåliga skämt!
Nästa artikelVem får vabba? En enkel guide om att vabba andras barn!
Stolt far till två underbara barn och ett enormt fotbollsfan, så skulle jag nog sammanfatta mig själv. Jag har lärt mig enormt mycket sen jag blev pappa och jag hoppas mina erfarenheter kan hjälpa dig i rollen som pappa!