Hitta rätt present till fröken på förskolan…

Är du ute efter en avslutningspresent till förskolan? Alltså till pedagogerna på förskolan, inte till ditt barn, ja då har du kommit rätt. I den här artikeln tittar vi på passande gåvor inför sommarlovet, men också några saker du helst inte bör köpa, av olika anledningar

Nedan hittar du 5 utmärkta tips på sommarpresent till förskolan.

Ska man gå ihop eller köpa separat?

Den första frågan som dyker upp så klart om alla föräldrar bör gå ihop eller om man bara ska köpa något fint från sin egen familj? Här finns det inget rätt eller fel, det beror helt på föräldragruppen.

Med min första dotter så var det ett väldigt sammansvetsat gäng av föräldrar, barnen lektaeofta hemma hos varandra på helgerna och man träffades i parken allihopa. Då var det naturligt att ta upp frågan i den gemensamma gruppchatten och styra upp en gemensam gåva till alla pedagogerna på förskolan.

Men nu när min yngsta dotter går på förskolan så är det väldigt lite interaktion mellan föräldrarna, man ses i kapprummet, ”that’s it”. Så det blir inte så naturligt att skaka fram varandra på Messenger och dra igång en gruppchatt om sommarpresenter till pedagogerna. Och då blir det enklare att bara köpa individuella gåvor från varje familj.

5 Tips på bra sommarpresenter till pedagogerna på förskolan

Här är våra bästa tips på passande gåvor, och längre ned hittar du även 3 saker vi inte rekommenderar att du köper.

1: Presentkort

presentkort som sommarpresenter till pedagogerna
Presentkort är en klassisk sommarpresenter till pedagogerna på dagis, eller ja, det är ju en klassisk present till alla faktiskt

En klassiskt uppskattad present till pedagoger, och vem som helst egentligen, är presentkort i olika slag. Fördelarna med presentkort är många;

  • De är tar ingen plats
  • Man kan själv välja när och hur man spenderar dem
  • Det är enkelt att balansera kostnaden i förhållande till ens ekonomi
  • Om någon annan köper exakt samma sak så blir det liksom bara bättre, det blir mer pengar att använda, så det finns ingen konflikt med andra föräldrars presenter

Så har du svårt att komma på något, välj presentkort. Några bra alternativ på typer av presentkort är: spa, delikatessaffärer, resor, lyxigare varuhus osv. Det roligaste är så klart om det är något som känns lite lyxigt, något de kanske inte skulle unnat sig själv annars.

2: Delikatesskorg

delikatesskorg sommarpresent förskolan
Delikatesser kan vara en fin gåva till förskolelärarna, särskilt om det är midsommar-relaterade delikatesser, för Midsommar är ju bara runt hörnet om det är en sommarpresent du köper.

Är det en present inför sommaravslutningen på förskolan så är ju midsommar bara runt hörnet, vad kan då passa bättre än en välsorterad korg med härliga delikatesser som alla gillar och som ändå kommer behöva köpas inför midsommarfirandet? Det blir två flugor i en smäll, pedagogen behöver inte gå och handla, och får en massa roliga delikatesser att smaka på.

3: Handgjorda hudvårdsprodukter

handgjord tvål present pedagog
Handgjorde två, handkräm eller ansiktskräm, tveklöst den mest unika gåvan i den här listan.

Något litet men fint är vår rekommendation här. En burk lyxig ansiktskräm eller handgjord två som doftar gott uppskattas alltid och är kul att hemma, men samtidigt inget man går ut och köper själv. Är det något litet så är det dessutom enkelt för pedagogen att få med sig hem. Av alla sommarpresenter till pedagogerna i den här listan så har du nog störst chans att vara ensam om din gåva med handgjord ansikts- eller handkräm, det är något man inte stöter på så ofta.

4: Te

te som sommarpresenter till pedagogerna
Alla gillar te och te går åt, två fantastiska present-egenskaper!

Så gott som alla dricker te, och det går förr eller senare åt, vilket innebär att man behöver köpa nytt. Det är två väldigt bra egenskaper när du ska köpa presenter till vuxna i allmänhet. Här rekommenderar vi att försöka hitta något lite roligare te, ett te som har en historia, är svårt att få tag på eller bara heter något passande kan funka. Men det bör finnas något mer att säga kring teet än bara ”varsågod, här får du lite earl grey…”

5: Doftpinnar

doftpinnar som sommarpresent till förskolelärare
Doftpinnar är alltid dyrare än man tror, vilket gör dem till en bra present.

Du vet såna där pinnar som står i en tjusig flaska eller vas. De sprider en härlig och lite lyxig doft i rummet och kostar lite mer än man tror att de ska göra, så de är en sån där produkt de flesta inte köper i vardagen, därför är det en klockrent present.

Men om det är manliga pedagogerna då?

Ja det är en bra fråga, självklart kan manliga förskolepedagoger också uppskatta presentkort på spa och handkrämer, men generellt sett så är ju den typen av presenter mer förknippade med, och uppskattade av, kvinnor. En bra sommarpresent till manliga  förskolepedagoger kan vara presentkort på andra typer av affärer, lyxiga korvar att slänga på grillen eller någon härlig långlagrad ost.

3 saker vi INTE rekommenderar

Det kan kännas lite udda med en lista med saker vi absolut inte rekommenderar, men i det här fallet så är det högst välbehövligt, för många tänker inte efter den där extra gången, och då är risken stor att din gåva egentligen bara lite jobbig för pedagogerna.

Här är 3 saker som du inte bör köpa som present till förskolepersonalen.

1: Blommor

Det här kan kännas som den instinktiva gåvan, enkelt, att få tag på, tydligt rent symboliskt och bara allmänt fint. Men föreställ dig detta; Om du tänker att detta är en bra gåva, vad tror du då att de andra föräldrarna tänker? Tror du kanske att det finns en liten risk att de tänker likadant? Ja exakt, vi människor är väldigt lika, så om du kommer med blommor, ja då kommer 8 andra föräldrar också göra det. Och hur frustrerande vore det inte att behöva släpa hem 8 stora buketter blommor på fredagen? Vart ska de ens stå? De håller ju bara några dagar ändå. Köp inte blommor.

2: Krukväxter

Precis som med blommorna ovan så är det här en mindre bra idé, dels för att många kommer tänka likadant, men framförallt för att de är tunga, ger du en trött pedagog en krukväxt som väger 2kg, och fyra andra föräldrar gör samma sak, ja då kommer din krukväxt bara stå kvar i fönstret på förskolan och vissna hela sommaren. Köp inte krukväxter.

3: Udda och knepiga delikatesser

En passande present till förskolepedagog som vi nämnde i listan ovan var delikatesser, så nu kan det bli lite förvirrande, men det är en stor skillnad. Ska du köpa delikatesser till någon du bara känner ytligt så bör du köpa allmängiltiga saker, sånt alla gillar, t.ex. parmesan, grissini, vindruvor, olivolja. Den typen av saker använder och gillar alla, det du inte vill ha i din delikatesskorg är sånt som kanske 10% av befolkningen gillar, t.ex. tapenade, anklever, starka korvar, inlagda vitlökar, kimchi osv.

Personligen gillar jag allt det där, men jag vet också att de flesta inte gör det. Så tänk mainstream när du plockar din delikatesskorg, annars kommer den bara slängas ändå, och pedagogen som fick den kommer få skuldkänslor över att den där anklevern bara åkte i soporna.

Hade du velat släpa hem 8 stora buketter från jobbet?

Hade du velat släpa hem 8 stora buketter från jobbet?

View Results

Loading ... Loading ...

Relaterad läsning

Kolla även in de här artiklarna:

Sammanfattningsvis om bra sommarpresenter till pedagogerna på förskolan

Inför sommarlovet är det vanligt att köpa en present till förskolelärare som ett tack för året som gått. Det är självklart inget krav, och man är inte en dålig förälder om man inte har med sig en liten sommarpresent till pedagogerna, men, vi vet ju båda två att förskolelärare är typ ett av världens mest krävande yrken, så det är ju en fin gest på uppskattning.

Men vad ska man köpa då? Det finns tusen grejer du kan köpa, och känner du pedagogerna väl så vet du nog bäst själv. Men om du inte gör det så har du här 5 allmängiltiga och klockrena sommarpresenter till pedagogerna om alltid funkar!

  1. Presentkort – Den smidigaste gåvan, här spelar det ingen roll om någon annan förälder köpt samma sak, då blir det ju bara mer pengar att spendera
  2. Delikatesskorg – Fokusera på delikatesser som alla gillar, ännu bättre om det är något som behövs inför midsommar, för är det sommaravslutning så det ju vara någon vecka bort
  3. Hudvårdsprodukter – Välj helst något unikt, kanske handgjord tvål eller hudkräm, så det blir en kul story och inte bara vanlig Gungry från mataffären
  4. Te – Gärna något speciellt te på lösvikt så det känns genomtänk
  5. Doftpinnar – Det är lite lyxigt och inget man unnar sig själv

Men för guds skull, köp inte blommor, krukväxter eller udda delikatesser som alldeles för få gillar.

Och så sista ”men’et”, kom ihåg att den bästa gåvan är att regelbundet visa uppskattning för det enorma jobb de gör varje dag!

Föregående artikelPresent till 3 åring – Experterna säger; pussel, pyssel och böcker
Nästa artikelZelda Tears of the Kingdom multiplayer på 6 olika sätt!
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!