Tiden det tar att åka till tippen fyra gånger…

Tänk dig att du har en större renovering planerad eller att du kanske vill städa upp diverse saker som möbler och annat bråte du inte behöver. Var ska ni lägga allt detta? Här hamnar de flesta av oss förr eller senare, en praktisk lösning är faktiskt att hyra en container.

Men vad kostar det att hyra en container? Vilken container är bäst att hyra? Vilka möjligheter finns det och hur kan du ordna allt? Hur får man tag på en container?

Att hyra en container är inte så svårt som det kan kännas, så länge du vet vad du behöver slänga. Sätt dig ner, anteckna dina planer och vilka typer av avfall det gäller. Sedan så är det bara att boka en!

Varför hyra en container?

Om du har mycket avfall på tomten vill du säkert bli av med det snabbt. Detta är en av anledningarna till att så många människor vill hyra en container. Alla typer av avfall kan omhändertas av professionella företag. Så oavsett om du har mycket restavfall, byggavfall eller trädgårdsavfall, finns det alltid en lämplig container att hyra.

När du vet att du ska renovera eller storstäda gården så är det lämpligt att hyra en container. För du kommer spara så oerhört mycket tid! Du kommer alltså slippa åka fram och tillbaka till tippen otaliga gånger. Det enda du gör är att lägga allt ditt avfall direkt i containern och sen tar någon annan hand om det!

container renovering

Börja inte innan den är på plats

Ett klassisk misstag är att börja innan du har en container på plats, men då skapar du bara ett berg av avfall, en hög med bråte här och en annan där. Du fortsätter att flytta runt dem och det kostar dig mycket tid och energi, vilket är ett slöseri. Därför ska du inte börja riva och flytta grejer förrän containern står på plats.

Kan man hyra en container som rymmer allt?

För alla typer av avfall finns det en lämplig container att hyra. Du kan till exempel söka efter containeruthyrning för trädgårdsavfall eller kanske vill du hyra en sluten container. När du vet vad du vill ha kan du hitta en container som uppfyller alla dina krav. Du kan alltså vara säker på att du verkligen har blivit av med avfallet efter allt arbete, och ja, det finns containrar för blandavfall!

container blandat avfall

Placering av containrar på plats

Numera kan man överraskas positivt av leverantörerna. De vill göra det så enkelt som möjligt för dig i hopp om att du ska välja dem. Om du väljer att hyra en container ordnar de allra flesta företag med transport och avfallshantering. När du hyr en container kan du också ange vilken dag du behöver den och om du bara behöver den en del av dagen. Detta är en stor fördel, eftersom du kan lägga din tid och energi på arbetet istället. Containern kommer till dig i alla fall.

Så bespara dig själv en massa energi, tid och tårar, hyr en container nästa gång du ska slänga stora mängder bråte eller trädgårdsavfall, jag lovar att det är värt det.

Föregående artikelStädschema checklista – Följ det här och få ett rent hem enkelt!
Nästa artikelAll ogifta par bör ha ett samboavtal – Kort om sambolagen
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!