Det snabbaste djuret, oavsett hur man räknar…

Låt oss skjuta ut ur startblocken som en gepard på jakt och dyka in i ämnet likt en vandringsfalk i fritt fall! I den här artikeln ska vi besvara den eviga frågan: Vilket är världens snabbaste djur? Men för att kunna göra det så måste man först bestämma vad man menar med snabbaste…

Världens snabbaste djur, land, luft och vatten!

Frågan om vilket djur som är snabbast går att besvara på olika sätt. Menar vi när djuret färdas fram på land, eller får man räkna med en fågel som störtdyker? För att göra det enkelt för dig att besvara frågan så har vi delat upp dem i land, luft och vatten:

Snabbaste landdjuret

Om vi tittar på landdjur är geparden det snabbaste, med hastigheter som kan överstiga 100 kilometer i timmen under korta rusningar för att fånga ett byte.

Snabbaste fågeln

Världens snabbaste djur är vandringsfalken. När den utför sitt störtdykningsbeteende kan den uppnå hastigheter på över 240 kilometer i timmen.

Snabbaste fisken

Vad gäller havsdjur är segelfisken känd som det snabbaste, och kan simma upp till 68 kilometer i timmen.

Fler pappafrågor

Det här om världens snabbaste djur är bara en av hundratals pappafrågor du kommer behöva besvara under dina barns uppväxt. Vet du till exempel hur lång det är runt jorden?  eller varför man nyser? Om inte så finns svaren i vår sektion, ”Pappafrågor” här på Faderligt!

Föregående artikelPappans roll i barnets språkutveckling
Nästa artikelVäxtzoner i Sverige – Kort och enkelt om våra 8 odlingszoner
Jag tror nyckeln till att vara en bra pappa är att försöka hitta ljusglimtarna i vardagen. Det handlar inte om att bara se fram emot de bombastiska eventen, utan om att försöka bygga ett liv där man ser fram emot en tisdag i Februari!